Værdier og principper
Vores værdier og faglige principper er grundlaget for, hvordan vi som center og medarbejdere møder borgere med hjerneskade og deres pårørende. De er også grundlag for den behandling og de faglige indsatser, vi tilbyder i rehabiliteringsforløbet.
Det er med andre ord værdier og principper, som er helt centrale for, at vi leverer rehabilitering af høj kvalitet til københavnere med erhvervet hjerneskade.
Vores værdier
Borgeren i centrum
På Neurorehabilitering – Kbh tager vi altid udgangspunkt i det enkelte menneskes behov. Vi mener ikke, at løsningen er ”one size fits all”.
Derfor planlægger vi rehabiliteringsforløbet og vores faglige indsatser på baggrund af en tværfaglig vurdering af behovet og de ønsker og mål, som du og dine pårørende har.
Et trygt og sammenhængende forløb
På Neurorehabilitering – Kbh arbejder vi for at skabe rehabiliteringsforløb, hvor både du og dine pårørende kan føle jer trygge.
Vi skaber tryghed ved at inddrage dig og dine pårørende gennem hele forløbet – på faste møder, i planlægning og justering af forløbet. Vi kan også komme til hospitalet og følge dig i udskrivelsen.
Kommunikation og inddragelse
På Neurorehabilitering – Kbh bliver du og dine pårørende mødt som hele mennesker og familier. Vi har respekt for jeres håb og værdier, og vi kommunikerer på en ligeværdig og letforståelig måde.
Vi betragter dine pårørende som en stor ressource, og involverer dem derfor gennem hele dit rehabiliteringsforløb. Gennem hele forløbet er dine pårørende ligeledes velkomne og ønskede.
Høj faglighed
På Neurorehabilitering – Kbh tilbyder vi behandling og rehabilitering på et højt fagligt niveau og med en høj intensitet. Vi har en ambition om at være fagligt førende indenfor neurorehabilitering.
Vi har mere end 170 dygtige medarbejdere, som alle har erfaring med at arbejde med neurorehabilitering. Vores medarbejdere arbejder efter de gældende nationale anbefalinger, kliniske retningslinjer og nyeste forskningsbaserede viden for området.
Vi arbejder systematisk med at sikre og udvikle den faglige kvalitet, og har en afdeling for Kvalitet, Udvikling og Uddannelse, som har fokus på løbende udvikling og understøtter den daglige drift.
Vores faglige principper
Tværfaglige teams
Tværfaglighed er kernen i vores rehabiliteringstilbud. Hvis du modtager et døgntilbud på Neurorehabilitering – Kbh, bliver du tilknyttet et fast, tværfagligt team af medarbejdere. Det samme gælder på et ambulant forløb, hvis du har behov for indsatser fra mange faggrupper
Det tværfaglige team sammensættes efter dine behov og består oftest af en ergoterapeut, fysioterapeut, neuropsykolog og sygeplejerske eller social- og sundhedsassistent. Desuden inddrager vi andre faggrupper som en neuro-pædagog, diætist eller musikterapeut efter behov.
Det tværfaglige team arbejder tæt sammen og mødes ugentligt for at planlægge behandlings- og rehabiliteringsindsatser.
Helhedsorienteret og målrettet rehabilitering
Vi arbejder ud fra det princip, at behandling og rehabilitering er helhedsorienteret. Det betyder, at de involverede fagpersoner taler sammen og koordinerer din behandling og rehabilitering tæt. Det skal være tydeligt for borger og pårørende, hvornår hvad sker, og hvem der gør hvad i forløbet. Der udarbejdes blandt andet et ugeskema sammen med dig, som understøtter overblikket.
Vi arbejder også ud fra princippet om, at neurorehabilitering er en målrettet proces. Det betyder, at vi fokuserer på, hvad der er dine mål for rehabiliteringen i et samarbejde med de pårørende. Det er nemlig vigtigt for os at vide, hvad der er vigtigt for dig .
Med udgangspunkt i dine mål, bruger vi vores erfaring og faglige viden til at opstille hovedmål og delmål for rehabiliteringsforløbet. Disse mål fungerer som vores fælles retning for den behandling og rehabilitering, der bliver givet. Gennem hele rehabiliteringsforløbet evaluerer vi på målene og sætter nye motiverende mål i et tæt samarbejde med dig og pårørende.
Evidensbaseret rehabilitering
Vi tilstræber, at vores rehabiliteringsindsatser er evidensbaserede. Det betyder, at vi holder os orienterede om den videnskabelige udvikling på de forskellige fagområder. Vi udvikler og tilpasser vores praksis i takt med, at der kommer stadig mere forskningsbaseret evidens inden for neurorehabilitering.
At arbejde evidensbaseret betyder også, at vi forholder os åbne og spørgende til vores egen praksis - også på de områder, hvor der endnu ikke findes stærk videnskabelig evidens.
Når vi arbejder med evidensbaseret praksis, tager vi udgangspunkt i videnskabelige forskning, i dine ressourcer og præferencer og i vores egen bedste kliniske erfaring.