Hvad er specialiseret rehabilitering?

Vores specialiserede rehabilitering er intensive og helhedsorienterede forløb. Vi planlægger dit forløb, så det passer til lige netop dine behov.

Specialiseret rehabilitering er intensivt, tværfagligt forløb, der er tidsbegrænset til en bestemt periode, alt efter dit behov. 

Målgruppe

Neurorehabilitering – Kbh tilbyder et rehabiliteringsforløb, hvor intensitet og omfang af forløbet svarer til de nationale krav for dette niveau.

Målgruppen for specialiseret rehabilitering vil oftest være patienter, der oplever komplicerede, omfattende, sjældne og/eller alvorlige funktionsevnenedsættelser, der har væsentlig betydning for flere livsområder, herunder oftest omfattende mentale funktionsnedsættelser.

Du møder et tværfagligt team

Du bliver tilknyttet et fast, tværfagligt team af dygtige medarbejdere. Vi sammensætter teamet, så det passer til dit forløb. Oftest består et team af ergoterapeut, fysioterapeut og neuropsykolog.

Hvis dit forløb er et døgnophold, er sygeplejerske eller social- og sundhedsassistent også en meget central del af teamet. Desuden inddrager vi andre faggrupper, for eksempel talepædagog, neuropædagog, diætist, eller musikterapeut.

Du får målrettet rehabilitering

Du og eventuelle pårørende sætter mål for dit forløb sammen med det team af medarbejdere, som er ansvarlige for din rehabilitering. Målene giver fælles retning for den behandling og rehabilitering, du modtager.

Gennem hele forløbet følger vi sammen op på, om du er godt på vej mod dine mål.

Vi ser på hele din situation

Hjerneskadekoordinatoren og det tværfaglige team vurderer, hvilke forvaltninger og fagpersoner, som skal inddrages i dit forløb, for at du kan nå målene. Det afhænger af din situation og dine behov, men det kan for eksempel være Socialforvaltningen, Beskæftigelsesforvaltningen eller fagpersoner fra andre sektorer.