Specialiseret rehabilitering som ambulant forløb

Få specialiseret rehabiliteringsforløb, hvor du bor hjemme og genoptræner hos os.

Vi holder en samtale, hvor du og dine eventuelle pårørende bliver inddraget i planlægningen og målsætningen for dit forløb. Det sker sammen med hjerneskadekoordinator og et tværfagligt team af medarbejdere.

Hver uge mødes dit tværfaglige team og koordinerer deres indsatser. Det sker for at sikre fremgang i dit forløb. Der bliver lavet en ugeplan, som både du og dine eventuelle pårørende får.

Læs mere om tilbuddet herunder.

Information om specialiseret rehabilitering som ambulant forløb

Vis alle

Forløb

Terapeuterne vil i samarbejde med dig tilrettelægge forløbet efter en individuel faglig vurdering. Træningen og vejledningen kan også foregå over telefon, video eller andre digitale løsninger til hjemmetræning.

Du vil typisk få hjælp fra en fysioterapeut, ergoterapeut, neuropsykolog og audiologopæd. 

På baggrund af en faglig vurdering kan dele af din træning foregå i dit eget hjem/nærområde. Andre dele kan foregå på centret som individuel træning eller træning på hold.

Henvisning

Du kan komme fra døgnafdelingen eller direkte fra hospitalet.

Overgår du fra døgnophold til ambulant forløb, sikrer medarbejderne, at du får en tryg overgang. 

Hvis du er udskrevet fra hospital til eget hjem og har fået en genoptræningsplan til specialiseret rehabilitering, starter dit forløb i ambulant afdeling inden for få dage.

Opfølgning

Hver 2. uge mødes det tværfaglige team med dig og eventuelt dine pårørende.

Her følger vi op på målene i forløbet og sætter nye mål sammen.

Når dit forløb har været i gang i 6 uger, holder vi møde med dig, dine eventuelle pårørende, det tværfaglige team og hjerneskadekoordinator.

Her gør vi status på forløbet, og vi vurderer blandt andet, om der er behov for at justere på varighed og intensitet af dit forløb. 

Udskrivning

Inden du bliver udskrevet fra døgnopholdet, har vi lagt en plan for den næste tid.

Hjerneskadekoordinatoren og dit tværfaglige team sikrer, at kommunen deltager i planlægningen af, hvad der skal ske efter dit forløb her hos os.